Njega dlakeNjega dlake vašeg psa ima dvije funkcije. Prije svega to je održavanje izgleda i mirisa prihvatljiva vama i drugim ljudima. I druga funkcija je jednako važna. Postoje vrlo različite vrste njege dlake i zapravo ukazuju na status svakog pojedinog psa. Svakodnevnim četkanjem mi kao vlasnici svom psu dajemo do znanja da je voljen i da se to sve radi upravo radi njega pa se stoga očekuje pseća strpljivost. Četkanje je vrlo važna lekcija u dresuri svakog psa.
Kratkodlaki psi 
-potrebno je manje pažnje u njezi zbog konstantnog linjanja-potrebna je čvrsta četka (ne oštrim bodljama)-isčetkat cijelo tijelo( izbjegavati oči)-potrebno oko 10 min
Oštrodlaki psi
-potrebno je više pažnje nego kratkodlakim psima ovisno o pasmini(neki odbacuju dlaku svakih 6 mjeseci u čupercima)  -čvrsta četka i češalj (ne oštrim bodljama)-vrlo je važno da se četkom ili češljom pređe cijelom gustoćom dlake(nema svrhe ako se češlja samo površinski)
Svilenkaste pasmine pasa
-potrebna je njega i vrijeme isto kao i kod oštrodlakih pasa
>Eto da bi naši ljubimci bili uvijek lijepi nama i okolini kroz koju se krećemo svi skupa važna je naša uloga vlasnika pasa da smo spremni odvojiti dio svog vremena i živaca da naši ljubimci budu uvijek lijepi onima koji ih promatraju. Izmedju ostalog njega dlake je samo jedan mali segment brige o psima ima tu još i kupanje, rezanje noktiju itd. Tko se osjeća spretnim i(li)sretnim pa zna to sam napraviti - super za ostale nasreću postoje specijalizirani saloni za uljepšavanje vaših kućnih ljubimaca.© Copyright 2023 Vauvau Sesvete. Sva prava autoru stranice.

Landing Page Creator